Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Kozmetik Tedaviler


Kozmetik Tedaviler Nedir?

Kozmetik Tedaviler; Botoks, dolgu uygulamaları, kimyasal peeling vs. gibi uygulamalar, kozmetik dermatolojinin alanına girer. Kozmetik tedaviler yalnızca estetik ihtiyacı karşılamaz. Aynı zamanda özellikle yüz bölgesinde meydana gelen yanık ve kaza izlerinin silinmesinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Kozmetik Tedaviler

Kimlere Uygulanabilir?

Yukarıda sıraladığımız kozmetik tedaviler, hemen hemen herkese uygulanabilir. Ancak bazı hastalıklardan dolayı, bazı yöntemler kişiler için uygun olmayabilir. Hangi yöntemin size uygun olduğunu ya da uygulanıp uygulanamayacağını öğrenmek için doktorunuza muayene olabilirsiniz.

Kozmetik tedaviler hakkında fiyat ve diğer detay bilgileri almak için bizlere, iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

Kozmetik Tedaviler

Kozmetik Tedaviler Nelerdir?

Kozmetik dermatoloji kapsamında aşağıdaki uygulamalar gerçekleştirilir:

Botoks

Yaşlanmanın etkilerinden kaynaklanan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan yöntemdir. Özel olarak elde edilen bir bakteri türünden yararlanılır. Günümüzde ameliyatsız yüz şekillendirme işleminde de botoks uygulamaları sıklıkla kullanılır.

Kozmetik Tedaviler

Dolgu

Kozmetik tedaviler kapsamında, botoks işlemi ile birlikte uygulanabilir. Genel olarak yüz bölgesine uygulanırlar. Sorunun kaynağı olarak vücudun diğer bölgelerinde yaptırılabilir.

Dolgu için kullanılan ve özel olarak hazırlanan bazı malzemeler vardır. Ancak bunlardan en yaygın olarak kullanılanı ve tercih edileni Hyaluronik asit içeren dolgulardır. Bu madde aslında doğal bir şeker türüdür. Cilt dokuları ile son derece uyumludur.

Estetik olarak uygulanması gereken yerlere, iğne yardımıyla deri altından dolgu malzemesi enekte edilir.

Kozmetik Tedaviler

Kimyasal Peeling

Cildi temizlemek ve ölü hücrelerden arındırmak için yapılan işlemdir. Aynı zamanda cilt sorunlarının giderilmesinde kullanılır. Cildi onaran etkileri de vardır.

Kozmetik tedaviler kapsamında uygulanan kimyasal peeling işlemi, üç farklı şekilde gerçekleştirilir.

Yüzeysel peeling işleminde genel olarak doğal meyveler ve sütten elde edilen asit kullanılır. Cildin en üst tabakasına yönelik olarak yapılan bir işlemdir.

Orta seviye peeling işlemi, yüzdeki renk değişimlerini gidermek ve ciltteki kırışıklıkları gidermek amacıyla yapılır. Yapılan işlem, cildin biraz daha derinine etki eder. İşlemden sonra cilt yüzeyi bir süre kırmızı kalır. Ama bu durum gayet normaldir ve kısa sürede geçer. Daha sonra cilt yüzeyi kırmızıdan kahverengiye doğru dönmeye başlar. Birkaç gün içerisinde cilt tabakası döküldükçe, cildin doğal rengi de eski haline dönmüş olur.

İlginizi Çekebilir  Jawline Dolgusu

Derin kimyasal peeling işleminde cilt yüksek oranlarda soyulur. Sivilce izleri, derin kırışıklıklar, çil oluşumu ve cilt lekeleri için etkili bir yöntemdir. Cildin en derinine nüfuz eden bir etkisi vardır. Diğer peeling işlemlerine göre biraz daha ağrı veren bir süreçtir. Bu yüzden işleme başlamadan önce lokal anestezi uygulanır.

Bazı kişilerde kullanılan malzemelere karşı reaksiyonlar oluşabilir. Yüzde şişlikler ve morarma gibi… Ancak bu etkiler geçicidir ve kısa sürede geçerler.

Kozmetik Tedaviler

Mezoterapi

Mikroenjeksiyon yardımıyla; minerallerin, vitaminlerin, aminoasitlerin ve enzimlerin karışım halinde cildin orta tabakasına enjekte edilme işlemidir.

Mezoterapi, aşağıdaki durumlarda uygulanır:

  • Cildin yaşlanması ve sarkması durumlarında,
  • Leke tedavilerinde,
  • Deride meydana gelen çatlaklarda,
  • Selülit oluşumunda,
  • Kilo kaybında,
  • Saç dökülmesinde ve kellik tedavisinde,
  • Alerjilerde,
  • Gözaltı morlukları ve torbalarının tedavisinde,
  • Vitiligo hastalığında

Fraksiyonel Lazer

Cilt bakımı ve ciltte meydana gelen yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Fraksiyonel lazer özellikle ciltte meydana gelen sivilce lekeleri ve yaralanmalar sonucunda oluşan izlerin silinmesinde oldukça etkilidir.

Lazerle Dövme Silme

Genç yaşlardaki insanların büyük bir hevesle yaptırdıkları, ancak ilerleyen yaşlarda pişman oldukları kalıcı dövmelerin izlerini silmek zordur. Ancak lazer yardımıyla bu izler silinebilmektedir.

Lazer ışınları deri altındaki epidermis tabakasına nüfuz eder ve derialtı dokusu tarafından emilen dövme mürekkepleri parçalanır.

Aynı şekilde lazerle leke tedavisi de uygulanır.

Altın İğne Tedavisi

Fraksiyonel radyo frekans uygulaması olarak da bilinir. Yani daha genç bir cilt ve güzelleştirme uygulamasıdır. Yaşlanmanın etkilerini ve çevresel faktörlerden kaynaklanan cilt deformelerini giderebilecek kapasiteye sahiptir.

Fokus Ultrason ve Cilt Sıkılaştırma

Son yıllarda sıklıkla uygulanan cilt gençleştirme ve sıkılaştırma uygulamasıdır. Yüksek yoğunluklu ses dalgaları ile derinin altındaki dokulara yüksek ısı uygulanır ve deri altı uyarılır.

İlginizi Çekebilir  Alloblast

Cilt altında milimetrik aralıklarla oluşturulan kontrollü yanık aralıkları sonrasında, cildi onarmakla görevli hücreler harekete geçer ve kolajen üretirler. Yani bu yöntemde tamamen vücudun savunma ve onarım sistemi harekete geçirilir.

Fokus ultrason ve cilt sıkılaştırma işlemi nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz? O zaman aşağıdaki videoyu mutlaka izlemelisiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Kozmetik tedaviler hangileridir?

Botoks, kimyasal peeling, yüz dolgusu uygulamaları, mezoterapi ve lazer ile yapılan uygulamalar olarak sayılabilir. Son zamanlarda ortaya çıkan birçok kozmetik tedavi yöntemleri mevcuttur.

Kozmetik tedaviler bana uygun mu?

Bu soruyu cevaplayabilmek için doktorunuzla görüşmeniz, sağlık geçmişiniz hakkında bilgi vermeniz ve muayene olmanız gerekir.

Kozmetik tedavi ücretleri ne kadar?

Ücret ve diğer bilgiler için iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Kozmetik Tedavi Fiyatları 2024

Kozmetik Tedavi Fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.